» » Nieuwsarchief
 
15/09 Mooi 14de in GP Montréal
Het tweede gedeelte in het Canadees tweeluik was de GP Montréal. Aldaar wachtte de renners 17 ronden van 12,1 km, met nog meer hoogtemeters dan in Québec. Hier zijn het er in totaal 3893 ten opzichte van 2976 meter twee dagen eerder en het klimwerk is meer gespreid. Om te beginnen is er de Côte Camilien-Houde (1,8 km aan 8% gem.) na twee kilometer wedstrijd. Halfweg moeten de renners over de Côte de la Polytechnique (780 m aan 6% gem.) en in de aanloop naar de finish gaat het 560 meter bergop aan 4% gemiddeld op de Avenue du Parc.

De eerste wedstrijdhelft werd gekleurd door een aanval van 7 renenrs, die in de spits reden tot op 50 km van de finish. Zij werden ingerekend door een fel uitgedund peloton van een 60-tal renners, waarin Jürgen constant op de voorposten bleef.

De slijtageslag ging verder in de slotronde, waarin uiteindelijk in een paar schuifjes elf renners aan het commando verschenen. Hieruit ging op de laatste klim de Slovaak Peter Sagan (Cannondale) alleen aan de haal en hij bleef nipt buiten schot. De Italiaan Simone Ponzi (Astana) en thuisrijder Ryder Hesjedal (Garmin-Sharp) eindigden als 2de en 3de. JR finishte bij de eerste achtervolgers mooi als 14de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !