» » Nieuwsarchief
 
18/08 Eneco Tour - Geen maat op Zdenek Stybar !
Met een finish op de Muur van Geraardsbergen beloofde de slotetappe van de Eneco Tour spektakel op te leveren. De etappe met start in Tienen en over een afstand van 208 km, barstte pas na 117 km los met een eerste passage op de Muur, maar toch probeerden een pak renners mee te glippen in een vlucht.

Na 45 km ontstond er dan toch een kopgroep van acht, waarbij o.m. André Greipel. Zij verzamelden een voorsprong die opliep tot iets meer dan zeven minuten, waarbij Greipel onderweg belangrijke punten voor het Lotto-klassement pakte. Na een tussenspurt raakte Greipel voorop met Ian Stannard, maar moest hem op 20 km van het einde laten rijden, de Brit deed een gooi naar de ritzege. Het peloton was ondertussen fel uitgedund, Jürgen liet zich in de achtervolging meermaals opmerken, maar raakte niet weg.

Het drietal Chavanel, Kelderman en Oss kenden meer succes. Zij deden een poging om Stannard terug te halen, maar dat lukte amper. Op een kleine 10 km van de meet moesten de vier achtervolgers zich laten inlopen.

Ook Stannard haalde de finish niet solo. Hij werd op 5 km opgeraapt door een ontketende Zdenek Stybar. Stannard leek nog mee te kunnen strijden voor de zege, maar Stybar liet de Brit toch achter en pakte zo zijn tweede ritzege. Hij is ook de eindwinnaar. JR finishte bij de eerste achtervolgers en werd 24ste geklasseerd. In het eindklassement is hij 45ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !