» » Nieuwsarchief
 
15/08 Eneco Tour - Bingo voor Lotto-Belisol & André Greipel !
Het peloton keerde voor de vierde rit van de Eneco Tour even terug naar België. De renners reden van Essen naar Vlijmen, over een afstand van net geen 170 km.

Net als de vorige dagen kozen enkele renners voor een lange aanval. Reeds na 2 km sprongen Pim Ligthart, Pieter Jacobs, Ioannis Tamouridis en Staf Scheirlinckx weg. Na 78 km hadden ze een maximale voorsprong van bijna 6’.

Toch was het knokken voor de vier vluchters, want bij de tweede passage aan de finish hadden ze nog maar een halve minuut. Voor Ligthart het signaal om nog eens door te trekken, maar hij kon Jacobs en Tamouridis niet afschudden. Scheirlinckx gaf het wel op. Enkele minuten later moest ook Ligthart de handdoek werpen wegens een lekke band. Tamouridis werd als laatste vluchter gegrepen, zijn aanval zat er 10 km voor het einde op.

Een valpartij op zes km van de meet leek de sprint nog te voorkomen, maar uiteindelijk kwamen de meeste renners terug. In de eindspurt stond er geen maat op Lotto-Belisol en André Greipel. Jürgen zette de Duitse spurtbom perfect af in de laatste honderden meters en hij haalde het voor de Italiaan Giacomo Nizzolo (RadioShack Leopard) en de Nederlander Lars Boom (Belkin Pro Cycling). Laatstgenoemde neemt de leiderstrui over van de Fransman Demare. JR finishte vandaag nog als 28ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !