» » Nieuwsarchief
 
13/03 Parijs-Nice: Tweede maal piepjonge Peter Sagan !
Op de zesde dag van Parijs-Nice reden de renners naar Aix-en-Provence. De start werd gegeven in Pernes-les-Fontaines en de afstand bedroeg 157 km. Hierbij werd een constant glooiend parcours voorgeschoteld, met onderweg drie hellingen van 3de en één klim van 2de categorie.

De eerste wedstrijdhelft werd geanimeerd door enkele éénmansacties en over het serieus geaccidenteerd parcours werd het peloton gestaag gereduceerd.

Halverwege wedstrijd kregen we dan het kwartet Taaramae, Calazati, Gustov en Barredo in de spits, doch net na de laatste klim van de dag, de Côte de Saint-Canadet, werden de vluchters ingerekend door een eerste groep van een 50-tal renners.

Zij trokken samen de finale in, waar de amper 20-jarige Slovaak Peter Sagan (Liquigas) op 2 km van de finish alleen aan de haal ging en met twee tellen voorsprong zijn 2de ritzege pakte ! De Italiaan Mirco Lorenzetto (Lampre-Farnese vini) en de Spanjaard Alejandro Valverde (Caisse d'Epargne) eindigden als 2de en 3de. Jürgen eindigde als 145ste.

De Spanjaard Alberto Contador (Astana) blijft het algemene klassement aanvoeren.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !