» » Nieuwsarchief
 
12/08 Openingsetappe Eneco Tour - Renshaw blijft spurtend peloton voor
De eerste etappe van de Eneco Tour leidde het peloton van Koksijde naar Ardooie. Deze etappe over 175 km was op het lijf geschreven van de snelle mannen en daardoor verwachtte iedereen een massaspurt.

Drie Belgen hadden een ander plan: Laurens De Vreese reed samen met zijn ploegmaat Pieter Jacobs weg bij het ingaan van de eerste kilometer. Het duo van Topsport Vlaanderen - Baloise kreeg Benjamin Verraes van Accent Jobs - Wanty mee. Hun voorsprong liep al snel op tot 7 minuten en 20 seconden.

In het peloton duurde het lang vooraleer de achtervolging op gang kwam. In de tweede wedstrijdhelft sloegen Argos-Shimano, Lotto-Belisol en FDJ de handen in elkaar en op 15 km van de meet was alles te herdoen. De vluchters reden 160 km in de spits.

Een sprint tussen de grote kanonnen leek in de maak. Vooraan was het Mark Renshaw die in het slot weg kon rijden, nadat zijn ploegmakkers van Belkin slim het gat hadden laten vallen. De Australiër kreeg enkele meters voorsprong en liet zich niet meer grijpen. Met twee seconden voorsprong kwam hij over de meet. Ploegmaat André Greipel won makkelijk de pelotonssprint voor Giacomo Nizzolo (Radio Shack). Jürgen finishte als 38ste.

Renshaw wordt zo de eerste leider in de Eneco Tour.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !