» » Nieuwsarchief
 
11/03 Parijs-Nice - Dubbelslag voor Alberto Contador !
In Parijs-Nice is het hooggebergte in zicht, waarbij vandaag tussen Maurs en Mende reeds een aankomst bergop wachtte, nl. 'La Croix Neuve - Montée Laurent Jalabert' (1ste cat.). Deze slotklim werd net voorafgegaan door de Côte de Chabrits (2de cat.) en drie anderen beklimmingen. De totale afstand bedroeg 173 km.

De etappe werd afgewerkt volgens het traditioneel scenario. Na amper 10 km wedstrijd kregen we een kopgroep van zeven renners en zij reden de ganse race voorop. De vluchters werden netjes binnen schot gehouden en aan de voet van de 'Montée Laurent Jalabert" was alles te herdoen. We kregen een eerste groep van een 60-tal renners, die op die klim eerste categorie mochten strijden voor de zegebloemen.

Daar stond geen maat op tweevoudig Tourwinnaar Alberto Contador (Astana), die alle concurrenten uit het wiel vlamde en solo naar de finish reed. Zijn landgenoten Valverde en Sanchez eindigden als 2de en 3de op tien tellen. Jürgen deed het na zijn lange vlucht van gisteren wat rustiger aan en finishte als 106de.

Voor Contador is deze zege meteen goed voor een dubbelslag, hij neemt ook de leiderstrui over van Jens Voigt.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !