» » Nieuwsarchief
 
13/07 14de etappe TDF voor Matteo Trentin
Daags voor de bergrit naar de Mont Ventoux wachtte het Tour-peloton een heuvelachtige rit van Saint-Pourçain-sur-Sioule naar Lyon.

Van bij de eerste van 191 kilometer werd er aangevallen, in het eerste uur zou 48,1 kilometer worden afgelegd. In aantal schuifjes ontstond een kopgroep van 18 renners, maar zij kregen niet onmiddellijk een vrijgeleide.

Onderweg lagen 7 beklimmingen, vijf van vierde en twee van derde categorie. Voor de tweede beklimming van de dag, na 95 km wedstrijd, steeg de voorspong dan toch tot boven de twee minuten. De 18 leiders konden gerust zijn, zij zouden strijden voor de dagzege.

In de finale volgden nog de Côte de la Duchère en de Côte de la Croix-Rousse, twee hellingen van 4de categorie. Op de top van de Duchère, 15 km voor het eind, versnelde Julien Simon. Het verschil schommelde tussen de 25 en 15 seconden. In de achtervolgende groep volgde de ene versnelling de andere op. Een groep van 12 trok naar de meet, Matteo Trentin (Omega Pharma – Quick.Step) kon de zege op zijn naam schrijven. Het peloton kwam binnen op 7’, Jürgen werd als 65ste afgevlagd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !