» » Nieuwsarchief
 
10/03 Parijs-Nice - Jürgen ganse dag in de aanval

Door de sneeuwval en de daaruit voortkomende onberijdbaarheid van de wegen, werd het vierde gedeelte van Parijs-Nice herleid van 208 naar 155 km. De etappe vertrok op deze manier in Saint-Yrieix-la-Perche, met de geplande finish te Aurillac. Op deze manier vonden de renners nog één helling van derde en drie beklimmingen van tweede categorie op hun weg. De slotklim, de korte maar krachtige Côte de la Martinie, lag op 5 km van de finish.

Na een geanimeerde start verschenen na 30 km wedstrijd drie renners in de spits van de race en haakte Jürgen zijn wagentje aan. Jürgen had het gezelschap van Nicolas Maes (Quick.Step) en de Fransman Yann Huguet (Skil/Shimano), waarna het even windstil bleef in het peloton.

Op deze manier werd de kloof pijlsnel uitgebouwd en bereikte halverwege wedstrijd een maximum van 7'. Er wachtte de renners echter een vrij zwaar tweede gedeelte, zodat het peloton daar enkele tandjes bijschakelde en de voorsprong gestaag reduceerde.

De koplopers stonden dus voor een onmogelijke opdracht, doch gaven zich niet zonder slag of stoot gewonnen. Het duurde uiteindelijk tot aan de voet van de slotklim, met nog 5 km voor de boeg, vooraleer de hergroepering een feit was.

Op die Côte de la Martinie raakten uiteindelijk zes renners voorop, die samen naar de finish reden. De Sloveen Peter Sagan (Liquigas) mikte na zijn 2de plaats van gisteren, vandaag wel in de roos. De Spanjaard Joaquin Rodriguez (Katusha) eindigde op de dichtste ereplaats, terwijl de Ier Nicolas Roche (AG2R) het podium vervolledigde.

De Duitser Jens Voigt (Saxo Bank) eindigde vandaag als 4de en is de nieuwe leider. Jürgen werd na zijn marathonvlucht als 135ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !