» » Nieuwsarchief
 
01/07 Simon Gerrans snelste in 3de etappe Tour
De eerste ontsnapping kreeg net zoals de voorbije dagen meteen de vrijheid van het peloton. Aanstoker Lieuwe Westra kreeg drie Fransen (Gautier, Minard en Vuillermoz) mee en de Australiër Simon Clarke.

Met de slotklim in zicht, de Col de Marsolino, versnelde Clarke uit de kopgroep. Minard kon de Australiër van Orica nog even volgen, maar dat duurde niet lang. Clarke probeerde solo de top te bereiken, maar dat liet bollentrui Rolland niet toe. De Fransman graaide net als gisteren de volle buit mee op de top van een col van tweede categorie.

In de afdaling kreeg Rolland het gezelschap van een ontketende Chavanel. Ook Nordhaug en Nieve konden de sprong maken. Maar in het uitgedunde peloton reden Orica en Cannondale op kop. Zij kregen hulp van de ploeg van leider Bakelants en de vier werden gegrepen.

De sprint draaide uit op een spannend duel tussen Sagan en Gerrans, de Australiër trok aan het langste eind. Jürgen verloor op de Col de Marsolino voeling met het peloton en eindigde in een groepje op 9’15” van de winnaar. Hij finishte als 161ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !