» » Nieuwsarchief
 
30/06 Jan Bakelants pakt 2de etappe Tour
Het tweede Tourgedeelte op Corsica werd verreden tussen Bastia en Ajaccio. 156 km met onderweg telkenmale 2 cols van derde en tweede categorie.

Net als in de eerste rit was de eerste poging meteen de goede. Lars Boom was er weer bij en kreeg het gezelschap van Veilleux, Kadri en Perez. Op de colletjes kregen we wat vuurwerk en op de Col de la Serra viel de kopgroep helemaal uiteen.

Op de volgende col, de col de la Vizzavona, ging Pierre Rolland aan de haal. Hij raapte met Kadri de laatste vluchter op. Rolland zette even door in de afdaling, maar zag snel het nutteloze in van zijn onderneming.

Op het steile slotklimmetje versnelde Gautier. Hij verdedigde zijn krappe voorsprong met hand en tand, maar werd toch gegrepen.

Dat was het sein voor Sylvain Chavanel om zijn troeven op tafel te gooien. Hij kreeg Ion Izagirre, Fuglsang, Mori, Flecha en Jan Bakelants mee in zijn spoor. Cannondale kreeg voor Sagan de kloof niet dicht en in de slotkilometer koos Bakelants het ruime sop. Hij hield net stand tegenover het spurtende peloton en n seconde over op Peter Sagan, die tweede werd. Jrgen kwam binnen in een groepje op 17 van de winnaar en werd 180ste geklasseerd.

Dankzij die seconde verovert Bakelants ook de gele trui.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !