» » Nieuwsarchief
 
23/06 Stijn Devolder pakt zijn 3de Belgische titel
In het Luxemburgse La Roche-en-Ardenne werd er vandaag gestreden voor de felbegeerde Belgische titel. De renners moesten 220 km tot een goed einde brengen en dit over een bijzonder lastig parcours.

De titelrace werd dan ook een afvallingsrace van de bovenste plank. Ronde na ronde werd het peloton uitgedund en werd de eerste wedstrijdhelft gekleurd door een lange vlucht van een kwartet.

Op 70 km van de finish was hun avontuur over en kwamen nog amper een 30-tal renners in aanmerking voor de zegebloemen. Jürgen was nog steeds present in de kopgroep, maar miste even later de beslissende vlucht. De kopgroep werd gehalveerd en JR miste op een haar na de aansluiting. Hij volgde lange tijd op 10 tellen van de leiders, maar moest uiteindelijk toch plooien en zou later de wedstrijd verlaten.

Uiteindelijk was het Stijn Devolder (Radio Shack) die op 25 km van de eindstreep alleen aan de haal ging en solo naar zijn derde Belgische titel reed. Gianni Meersman (Omega Pharma – Quick.Step) won de spurt van de eerste achtervolgers, voor een andere pion van Radio Shack, Jan Bakelants.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !