» » Nieuwsarchief
 
15/06 Jürgen mooi 12de in voorlaatste etappe ZLM Toer
De Ster ZLM Toer stak vandaag de grens over naar ons land, met een etappe van 186 km. Deze werd verreden tussen Verviers en Jalhay, met de beklimming van La Gilippe als traditionele scherprechter. Die fameuze klim moest driemaal verteerd worden, terwijl ook de eindstreep aldaar getrokken was.

De aard van het parcours was dan ook perfect voor een lastige afvallingsrace, waarin het peloton km na km uitgedund werd. Jürgen deed het na zijn kwalijke val van gisteren uitstekend en acteerde de ganse dag in de spits van de race.

Verschillende groepjes animeerden de etappe, maar geen enkele vlucht hield stand tot de finish. Aan de voet van de slotklim naar La Gileppe waren alle favorieten op post. De Nederlander Lars Boom (Blanco CT) had een snedige demarrage in de benen en niemand kon die beantwoorden. Hij kwam solo over de streep en neemt ook de leiderstrui over van de Duitser Marcel Kittel.

JR moest amper zes tellen toegeven op Boom en finishte knap als 12de. In het algemene klassement is hij 9de op 47” van Boom.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !