» » Nieuwsarchief
 
09/03 William Bonnet snelste in 3de gedeelte Parijs-Nice
In de 'Koers naar de zon' wachtte vandaag het derde gedeelte. Een etappe van Contres naar Limoges, over een afstand van 201 km. Tot halverwege wedstrijd werd er vooral over vlakke wegen gevlamd, waarna er toch een geaccidenteerde finale volgde. Hierbij moesten 2 beklimmingen van derde categorie verteerd worden, met de top van de Côte de Nieul als slotklim op 11 km van de finish.

Het startschot was amper geluwd en er reden reeds vier renners in de spits. Zij luisterden naar de namen van Finetto, Mangel, De Kort & Mouris en kregen een vrijgeleide van het peloton. Het kwartet kreeg in een mum van tijd 2' boni en kwam na 60 km uit op een maximale voorsprong van 4'15”.

Het peloton maakte zich alvast niet druk in de vluchters, zij werden netjes binnen schot gehouden en bleven met goedkeuring voorop tot op 20 km van de finish. De Fransman Laurent Mangel spartelde nog even tegen, doch uiteindelijk moest ook hij, na een vlucht van 180 km, plooien voor het peloton. De algemene hergroepering en een eerste massaspurt waren meteen een feit !

Het werd in de lastige en bochtige finale een langgerokken eindspurt en het was de Fransman William Bonnet (BBox) die het laken naar zich toe wist te trekken. De Sloveen Peter Sagan (Liquigas) kon hem het dichtst benaderen. Jürgen was de Omega Pharma - Lotto man voor de massaspurt, doch hij werd gehinderd door een valpartij in de slotkilometer en mocht hierdoor zijn ambities opbergen. Hij finishte uiteindelijk als 30ste.

Geen problemen onderweg voor Lars Boom (Rabobank), de Nederlander mocht een nieuwe gele leiderstrui omgorden en blijft het algemene klassement aanvoeren.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !