» » Nieuwsarchief
 
26/05 JR bijzonder sterk in slotrit België - 6de & 8ste GC !
Op de slotdag van de Ronde van België stond nog een mini-Luik-Bastenaken-Luik geprogrammeerd. De renners kregen een loodzwaar parcours onder de wielen geschoven, met start en finish in Banneux en over een afstand van 175 km. Onderweg moesten niet minder dan 13 hellingen verteerd worden, w.o. driemaal La Redoute en de Côte de Banneux.

Daarenboven was het barslecht weer in de Ardennen, wat zorgde voor een ware afvallingsrace. Na de eerste beklimming van de Niaster kregen zeven renners een vrijgeleide van het peloton en even later maakte een kwartet nog de aansluiting.

De elf kregen nooit meer dan twee minuten voorsprong en konden bijgevolg nooit geen aanspraak maken op de dagzege. Op 55 kilometer van de finish was het avontuur van de elf afgelopen. Een nieuwe groep met onder meer Luis Leon Sanchez, Maxime Monfort, Tom Dumoulin en Romain Zingle vormde zich. Sanchez had duidelijk goeie benen en liet zijn medevluchters achter op 43 kilometer van Banneux.

De Spanjaard pakte meer dan een minuut en dus was het alle hens aan dek voor leider Tony Martin. Die liet zijn ploeg werken en reageerde zelf op een aanval van wereldkampioen Philippe Gilbert op de laatste beklimming van La Redoute. Enkel Francesco Gavazzi en Andreas Kloden waren in staat om de wereldkampioen en de wereldkampioen tijdrijden te volgen. Jürgen was present bij de eerste achtervolgers en zorgde nog voor een huzarenstukje. Hij reed in zijn eentje de kloof naar de vier achtervolgers dicht, maar de leider kregen ze niet meer te pakken. Sanchez verzwakte niet en soleerde richting dagzege.

De achtervolgers beperkten ondertussen de schade, Gavazzi werd tweede voor Gilbert, JR finishte na een bijzonder knappe race als zesde !

Geen problemen dus voor Tony Martin die zichzelf opvolgt op de erelijst. Sanchez is tweede in de eindstand, Gilbert derde, Jürgen sluit een sterke vijfdaagse af op de achtste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !