» » Nieuwsarchief
 
25/05 Ronde van België - Iglinsky blijft peloton nipt voor
Het voorlaatste gedeelte in de Ronde van België had start en finish aan de Lac de l’Eau d’Heure en werd verreden over 164 km.

Geen regen aan de start van de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour, maar wel een storm aan ontsnappingen. Na net geen 20 km wedstrijd kregen Gregory Rast, Thomas Voeckler, Bjorn Leukemans, Maxim Iglinsky, Sébastien Delfosse, Florent Barle en ploegmaat Jens Debusschere een vrijgeleide van het peloton.

Het zevental kreeg een voorsprong van maximaal vier minuten, de ploegmaats van leider Tony Martin hielden alles onder controle in het peloton. Geleidelijk aan zakte de voorsprong van de vluchters, maar met nog twintig kilometer te gaan hadden ze nog steeds twee minuten.

In de slotfase zette het peloton nog enkele tandjes bij en kwamen tot in het zog van de kopgroep. Maxim Iglinsky (Astana) besefte het gevaar en zette een solo van één kilometer op. Iglinsky hield twee seconden over op ploegmaat André Greipel (Lotto-Belisol) die de pelotonsspurt won. Wereldkampioen Philippe Gilbert (Team BMC) vervolledigde het podium, Jürgen finishte als 25ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !