» » Nieuwsarchief
 
23/05 2 op 2 voor André Greipel - JR bijzonder sterk !
Op de tweede dag van de Ronde van België stond zowaar een mini-Ronde van Vlaanderen op het programma. De renners gingen van start aan de kust in Knokke-Heist en arriveerden na 178 km in Ninove. Onderweg moesten heel wat hellingen verteerd worden w.o. 2 beklimmingen van de Bos- en Congoberg.

Het wedstrijdverloop was identiek aan dit van gisteren, vroeg in de wedstrijd verschenen 5 renners in de spits, die de race tot 20 km van de eindstreep mochten animeren.

Het peloton stond een voorsprong van 5’ toe en bleef gesloten tot op 35 km van de finish. Toen viel het peloton in meerdere waaiers uiteen en was JR mooi present in het eerste gedeelte van zo’n 40 renners.

Na de laatste beklimming van de Congoberg ging wereldkampioen Gilbert aan de haal en hij kreeg de Italiaan Gavazzi en de Nederlander Terpstra mee. Het was Jürgen die in de achtervolging het heft in handen nam en ervoor zorgde dat de drie onder de rode vod werden ingerekend.

JR leidde daarna nog de spurt in voor André Greipel, die voor de tweede opéénvolgende dag de snelste was. De gorilla haalde het voor de Nederlander Danny van Poppel (Vacansoleil) en Tom Boonen (Omega Pharma – Quick.Step). JR finishte nog als 27ste !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !