» » Nieuwsarchief
 
22/05 Lotto-Belisol demonstreert in opener Ronde van België
Tot komende zondag is het verzamelen geblazen in eigen land voor onze nationale ronde, waarin vandaag tussen Lochristi en Knokke-Heist, over een afstand van 194 km, de openingsetappe werd verreden.

Onmiddellijk na de start verschenen vier renners aan het front en zij kregen een maximale bonus van 4’ bijeen. Het peloton hield de vluchters dus binnen schot en zette tijdig de inhaalbeweging in. Met nog 30 km voor de boeg was dan ook alles te herdoen.

De traditionele etappe naar Knokke, eindigde op een even traditionele massaspurt, waarin de Lotto-Belisol trein een demonstratie gaf ! Spurtbom André Greipel werd in een zetel naar de finish gebracht, alwaar hij voor de derde maal de snelste was. Tom Boonen (Omega Pharma – Quick.Step) eindigde als 2de, de Nederlander Sinkeldam (Argos-Shimano) vervolledigde het podium.

JR kweet zich perfect van zijn taak als voorlaatste pion voor Greipel en finishte zelf als 43ste. In de slotfase stak hij bij een tussenspurt nog drie boniseconden op zak en is 4de in het algemene klassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !