» » Nieuwsarchief
 
08/03 Parijs-Nice - Greg Henderson wint spurt van elitegroep
In Parijs-Nice werd vandaag met start in Saint-Arnoult-en-Yvelines en finish te Contres, de eerste rit in lijn verreden. De totale afstand bedroeg 201,5 km en liep over volledig vlakke wegen.

Het peloton begon met de wind in de rug en dit inspireerde twee renners om onmiddellijk na de start in de aanval te trekken. Zij haalden een maximale bonus van 6'20” en reden net geen 150 km voorop.

Tien kilometer verder werden ze in de spits afgelost door een ander duo, doch zij werden op 16 km van de finish ingerekend door een eerste groep van een 70-tal renners, waarbij Jürgen present tekende.

Ook die eerste groep bleef niet intact, in de finale ontstonden er waaiers en kregen we 17 renners aan het commando, die in sneltreinvaart richting finish reden.

Daar versloeg de Nieuw-Zeelander Gregory Henderson (Sky Professional Cycling Team) nipt de Sloveen Grega Bole (Lampre), terwijl de Fransman Jeremy Galland (Saur Sojasun) het podium vervolledigde. Jürgen eindigde bij de eerste achtervolgers als 27ste.

De Nederlander Lars Boom (Rabobank) had eveneens zijn plaats vooraan ingenomen en blijft leider in het algemene klassement.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !