» » Nieuwsarchief
 
31/03 JR SCHITTEREND 3de IN RONDE VAN VLAANDEREN !!!!
Vandaag was dé wielerhoogdag van het voorjaar, de Ronde van Vlaanderen, met start in Brugge en finish te Oudenaarde. De afstand bedroeg 256 km, met onderweg 17 beklimmingen. De zwaartepunt lag in en rond Oudenaarde, waar de renners 3 lussen op hun weg vonden, met telkenmale de beklimmingen van Paterberg en Oude Kwaremont.

De traditionele lange vlucht werd gevormd in de aanvangsfase, maar éénmaal de hellingen in zicht, werd de kloof snel gereduceerd. Ondertussen werd het peloton km na km uitgedund en week Jürgen niet van de voorposten van het peloton.

Zes renners begonnen met voorsprong aan de slotlus, waar Jürgen een schitterende zet deed. Hij reed in zijn eentje naar de kopgroep toe en begon in zijn eentje met een halve bonusminuut aan de laatste beklimming van de Oude Kwaremont.

Aldaar ontbonden de topfavorieten Cancellara & Sagan hun duivels en in de afdaling van de voorlaatste klim wisten zij JR in te rekenen. Dat koptrio begon samen aan de Paterberg, waar de Zwitser nogmaals aan de boom schudde.

Fabian Cancellara (Radio Shack) snelde weg van Jürgen en Sagan en reed solo naar de finish in Oudenaarde. Peter Sagan (Cannondale) versloeg JR in de spurt voor de dichtste ereplaats, zodat Jürgen schitterend als derde op het podium van ‘Vlaanderens Mooiste’ mocht !!!

Een super, super, super megadikke proficiat !!!

Ronde van Vlaanderen

Ronde van Vlaanderen
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !