» » Nieuwsarchief
 
22/03 Geen geluk in E3-Prijs Vlaanderen
Voor Jürgen is de belangrijkste periode van het voorjaar aangebroken en de E3-Prijs Vlaanderen opende vandaag de debatten.

Deze Worldtourwedstrijd werd verreden met start en finish in Harelbeke en liep over een afstand van 211 km. Onderweg moesten de renners 15 hellingen verteren.

Jürgen zette zijn sterke trend van de voorbije wedstrijden verder en was present in de spits, toen zich na de Eikenberg een kopgroep van 8 renners vormde. De beslissing leek een feit, doch doordat Peter Sagan de goede trein gemist had, wisten zijn ploegmaats de scheve situatie recht te zetten.

De kopgroep werd alsmaar aangedikt, zodat een 20-tal kopmannen aan de beklimming van de Oude Kwaremont begonnen. Aldaar ontbond de Zwitser Fabian Cancellara (Radio Shack) zijn duivels en reed Jürgen op het slechtste mogelijke moment lek.

JR moest bijzonder lang op assistentie wachten en mocht zijn ambities meteen opbergen. Cancellara stoomde in zijn eentje naar Harelbeke en wist een solo van 35 km succesvol af te ronden. De Slovaak Peter Sagan (Cannondale) won de spurt van de eerste achtervolgers, voor de Italiaan Daniel Oss (BMC Racing Team). Jürgen kwam binnen in een tweede achtervolgende groep, hij finishte als 60ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !