» » Nieuwsarchief
 
17/03 Schitterend 16de in heroïsche Milaan - Sanremo !
Het winterweer geselt niet enkel Vlaanderen, maar ook Milaan – Sanremo van vandaag had af te rekenen met bijzonder slechte weersomstandigheden. De eerste wedstrijduren waren bijzonder chaotisch. Omdat de Turchino, de eerste klim van de dag, door de sneeuw niet bereikbaar was, werd de Primavera na iets meer dan 100 kilometer geneutraliseerd. Verkleumde renners stapten de ploegbus in. De wedstrijd lag meer dan 2 uur stil en terwijl de karavaan zich opwarmde en verplaatste, besliste de organisatie om ook Le Manie te schrappen. Hierna werd de wedstrijd weer op gang gevlagd.

Zeven vroege vluchters mochten opnieuw met 7’ voorsprong de baan op en werden voor de finale ingerekend. Het slopende weer en de Cipressa deden hun werk in het peloton en op die helling etaleerde Jürgen zijn supersterke vorm. Hij ging mee in de spits over de klim en toen even later het trio Chavanel, Stannard en Vorganov aan de haal ging, miste hij samen met wereldkampioen Gilbert nipt de aansluiting.

De vluchters gingen nog met voorsprong over de Poggio, maar werden in de afdaling bijgebeend door 4 anderen. Zij bleven voorop, waarna de Duitser Gerald Ciolek (MTN), topfavoriet Peter Sagan (Cannondale) het nakijken gaf in de spurt. De Zwitser Fabian Cancellara (Radio Shack) vervolledigde het podium. Jürgen arriveerde in bij de eerste achtervolgers op 14” en finishte na een schitterende race als 16de !
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !