» » Nieuwsarchief
 
23/02 Knap 8ste in Omloop Het Nieuwsblad !
Vandaag was het langverwachte moment, het Belgisch openingsweekend, met de Omloop Het Nieuwsblad als traditionele opener.

Na start in Gent ging het richting Oost-Vlaamse heuvelstreek, waar 12 hellingen op het menu stonden. De renners moesten ook nog een zestal kasseistroken verteren en arriveerden na 199 km terug in Gent.

De traditionele vroege vlucht werd dit jaar bevolkt door negen renners, die samen aan de heuvelzone begonnen. Over de verschillende beklimmingen werd de kopgroep constant uitgedund, net als peloton, dat volledig uitéénspatte na de beklimming van de Taaienberg.

Jürgen ging in de spits over die nijdige klim en was dan ook present in de eerste groep van een 45-tal renners. Ondertussen hadden enkele renners de sprong naar voren gemaakt en vormde zich een achtervolgend negental. JR rook het gevaar en overbrugde in zijn ééntje de kloof naar voren.

Na de laatste klim van de dag, de Molenberg, verschenen de achtervolgers in de spits en kregen we 10 man aan het commando. Het fel uitgedund peloton volgde daar reeds op 1’45” en die kloof zou alsmaar groter worden.

De 10 mochten strijden voor de felbegeerde zege en op 25 km van de finish ging het duo Van den Bergh & Paolini aan de haal. Hun voorsprong stabiliseerde lang op 30”, maar in de finale liepen de twee nog wat verder weg. Zij bleven voorop, waarna de Italiaan Luca Paolini (Katusha) in de eindspurt de maat nam van zijn metgezel. Jürgen was in deze openingswedstrijd meteen op de afspraak en spurtte bij de achtervolgers naar een knappe achtste plaats.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !