» » Nieuwsarchief
 
28/02 Jürgen knap 15de in heroïsche Kuurne-Brussel-Kuurne

Daags na de Omloop Het Nieuwsblad stond voor Jürgen ook Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. Het werd een heroïsche editie, de renners moesten een heuse voorjaarsstorm trotseren en dat had vanzelfsprekend zijn impact op het wedstrijdverloop. Het eerste wedstrijduur zat de wind in de rug en stonden reeds 48 km op de teller. Echter wanneer het peloton in de heuvelzone arriveerde, zocht de helft van het deelnemersveld vervroegd de kleedkamers op en werd de rest compleet uitééngeslagen.

Twee ploegmaten van Vacansoleil raapten hun moed samen en na de Kruisberg verscheen de Nederlander Bobbie Traksel alleen in de spits. Achter zijn rug vormde zich een eerste achtervolgende groep van een 20-tal renners, waarbij Jürgen de aanstoker was en opnieuw bijzonder sterk voor de dag kwam.

Door het stormweer werd de passage op de Côte de Trieu geschapt en liet Traksel zich niet zonder slag of stoot inrekenen. Hij kreeg daarentegen het gezelschap van zijn landgenoot Rick Flens (Rabobank) en de Brit Ian Stannard (Team Sky) en dat trio zette in onmenselijke weersomstandigheden koers richting Kuurne. In de achtervolging vormde zich een ander drietal, doch zij plafonneerden op 20” van de leiders.

Flens, Traksel en Stannard verschenen dan ook samen op de plaatselijke omloop en mochten strijden voor de zegebloemen. Bobbie Traksel toonde zich aan de finish oppermachtig, voor Rick Flens en Ian Stannard. Jürgen finishte mooi als 15de en mag gerust één van de mannen van het openingsweekend genoemd worden !

Een dikke proficiat !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !