» » Nieuwsarchief
 
27/02 Jürgen in glansrol in Omloop Het Nieuwsblad !

Jürgen startte zijn nieuwe seizoen uitstekend in Australië en de Algarve en was vandaag dan ook terecht één van de Omega Pharma - Lotto spitsen in de Omloop Het Nieuwsblad, die verreden werd over een totale afstand van 204 km.
 
En hij deed het met verve ! Vier renners trokken vroeg in de race in de aanval en reden voorop tot diep in de finale. Jürgen reed in de heuvelzone constant in de spits en was bij elke aanval present.

Zo was hij samen met zes anderen present na de Eikenberg, doch toen even later een eerste groep terugkwam, ging onze spits alleen in de achtervolging en kwam hij op de Paddestraat bij de vluchters aansluiten !

De kopgroep werd nog uitgebreid tot zes eenheden en die zes leken te gaan strijden voor de zege. De beslissing viel op de kasseistrook van de Lange Munte, waar de Spanjaard Flecha alles en iedereen uit het wiel snelde. Jürgen en ploegmaat Philippe Gilbert deden er nog alles aan op de Spanjaard bij te benen, doch dat bleek een onmogelijke zaak, de spits van Team Sky reed solo naar de zege.

Jürgen kreeg absoluut geen beloning voor zijn prachtrace, zij werden op 7 km van de finish nog bijgehaald door een eerste achtervolgende groep, waar de Duitser Heinrich Haussler (Cervèlo) als 2de finishte, voor de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin).

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !