» » Nieuwsarchief
 
28/09 2de etappe Franco-Belge - Knap 4de & leider in klassement !
In de Franco-Belge ging het vandaag van Antoing naar Poperinge, waartussen 178 km lag. De renners begonnen met 106 km in lijn en moesten daarna nog 3 grote ronden van net geen 25 km tot een goed einde brengen. Hierin moesten ze telkenmale de Rode Berg verteren.

Na een snelle start verscheen een kwartet in de spits en zij kregen met goedkeuring van de Lotto-Belisol boys een voorgift van net geen 5'. Bij het aanvatten van de plaatselijke ronden bleef daar nog 3'30” van over en op 50 km van de finish was alles te herdoen.

Niettegenstaande enkele pogingen was er hierna geen wegrijden meer mogelijk en werd er met de voltallige groep gespurt voor de zegebloemen. Jürgen deed opnieuw volop mee voor de vette prijzen en finishte knap als 4de. De Duitser Marcel Kittel (Argos - Shimano) was de snelste, voor de Fransman Nacer Bouhanni (FDJ) en de Litouwer Aidis Kruopis (Orica – GreenEDGE).

Jürgen pakte onderweg nog enkele boniseconden en vergroot zijn voorsprong in het algemene klassement. Maarten Wijnants (Rabobank) volgt als 2de op 11”.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !