» » Nieuwsarchief
 
23/09 Philippe Gilbert is de nieuwe wereldkampioen
Prachtig W.K. van Jürgen !
Jürgen mocht vandaag voor de derde opéénvolgende maal de eer van ons land verdedigen op het wereldkampioenschap.

Dit jaar werd de regenboograce verreden in het Nederlandse Valkenburg, waar 267 km op het menu stond. De renners begonnen met een aanloop van 106 km, waarna nog 10 ronden van 16,1 km volgden.

De titelrace ging bijzonder snel van start en nog voor het aanvatten van de plaatselijke omlopen reed er een kopgroep van 11 renners voorop. Zij reden maximaal 5' voor op het peloton, waarin de Belgen het heft in handen namen.

Op deze manier werd de kloof snel gereduceerd en konden meerdere renners naar de spits toerijden. Zo kregen we uiteindelijk 29 man voorop en zij werden op 3 ronden van de finish ingerekend. In de finale ging de slijtageslag verder en was de eerste groep nog amper een 40-tal renners sterk.

Daarin bleven de Belgen prominent aanwezig en zette Jürgen zijn beresterke race verder. Hij bleef de ganse dag in de buurt van de kopmannen Tom Boonen & Philippe Gilbert en deed dit tot aan de slotbeklimming van de Cauberg !

Daar ontbond Philippe Gilbert zijn duivels en reed op een grootse manier naar de wereldtitel. De Noor Edvald Boasson Haägen en de Spanjaard Alejandro Valverde behaalden zilver en brons. Jürgen reed een prachtig W.K. en finishte uiteindelijk mooi als 35ste.

Proficiat !!!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !