» » Nieuwsarchief
 
28/07 LONDEN 2012 - SCHITTEREND 7de EN OLYMPISCH DIPLOMA !!!!!!!!!!!!!
Vandaag volgde er een nieuwe mijlpaal in Jürgen zijn carrrière, JR mocht ons land verdedigen op de Olympische Spelen in Londen. De Olympische wegrit werd verreden over 250 km en ging van start aan 'The Mall'. Daarna ging het richting plaatselijke omloop, die negen maal op het programma stond, met telkenmale de beklimming van Box Hill. Na de laatste klim moest er nog zo"n 50 km afgewerkt worden, de eindstreep was getrokken voor Buckingham Palace.

Jürgen liet de verkoudheid die hem parten speelde in de slotfase van de Tour achter zich en stond opperbest aan de start. Toen zich onmiddellijk na de start een kopgroep van 12 renners vormde, was JR meteen van de partij !

Die kopgroep reed gestaag weg van het peloton en begonnen met een maximale bonus van 5’30” aan de plaatselijke ronden over Box Hill. Jürgen gaf een uitstekende indruk in de kopgroep, die op 70 km van de finish werd uitgebreid tot 21 eenheden.

Landgenoot Philippe Gilbert verscheen mee voorin en ging even later alleen aan de haal. Phil reed zowat 25 km in de spits en werd dan terug ingerekend door de eerste achtervolgende groep van 32, waarin Jürgen nog steeds knap present was.

Het peloton volgde daar op 1’, maar kwam uiteindelijk tot laat. De nieuwe Olympische kampioen kwam uit de eerste groep van 32 en hieruit gingen in de finale het duo Vinokourov & Uran aan de haal. Zij bleven nipt uit de greep van de achtervolgers, waarna de Kazak Alexandre Vinokourov goud pakte. De Columbiaan Uran kreeg zilver om de hals, terwijl de Noor Alexander Kristoff het brons pakte.

Jürgen reed een schitterende wedstrijd en finishte uiteindelijk schitterend als zevende ! Hiermee brengt hij een Olympisch diploma mee naar huis !!!

Een megadikke proficiat !!!
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !