» » Nieuwsarchief
 
19/07 Valverde wint laatste bergetappe - Jürgen in de bus
In de laatste bergetappe van deze Tour kregen de renners vijf cols voor de kiezen, waaronder de Col de Menté (1), Port de Bales (H) en de Peyragudes (1).

Tijdens de afdaling van de Col de Menté vormde zich in twee schuifjes een kopgroep van 17 renners.

Op de Port de Bales gingen Izagirre en Kadri in de aanval vanuit de kopgroep. Rui Costa was de volgende die in de aanval ging en hij kon de twee vooraan passeren. Via een tegenaanval kon Valverde aansluiten bij zijn ploeggenoot en na even bijkomen ging hij solo verder. Valverde kwam als eerste over de Port de Bales en wist ook in de afdaling zijn voorsprong te uit te breiden, terwijl zijn eerdere medevluchters één voor één werden opgeslokt door de eerste achtervolgende groep.

Aan de start van de slotklim had Valverde ruim twee minuten voorsprong op het peloton, de Spanjaard hield uiteindelijk nog 20” over en wist solo over de finish te komen.

Jürgen sukkelt met een verkoudheid en kende gisteren de slechtste dag uit deze Tour. Niettegenstaande wist hij door te bijten en slaagde ook vandaag in dit huzarenstukje. Jürgen wist stand te houden in de bus en finishte als 95ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !