» » Nieuwsarchief
 
20/02 Sebastian Rosseler pakt voorlaatste etappe Algarve
In Portugal waren ze vandaag toe aan de voorlaatste etappe en die verbond twee kuststeden met elkaar. De renners gingen van start te V.R. St. Antonio en arriveerden 169 km verder in Tavira. Er werd slag geleverd op constant glooiende wegen, met halverwege de etappe nog twee beklimmingen van derde categorie.

Na 20 km wedstrijd trokken zeven renners in de aanval en zij luisterden naar de namen van ploegmaat Mickael Delage, Boom, Van Hecke, Keisse, Ervitti, Vorganov en Ledagnous. Dit laatste duo stond dicht in het klassement, zodat de ploegmaats van leider Contador geen grote voorsprong toestonden.

Op het ogenblik dat de hergroepering bijna een feit was, lieten Vorganov en Ledagnous zich uitzakken, waarna Martinez en Rosseler vooraan hun plaats innamen. Deze situatie was ideaal voor Astana, die zich konden beperken tot controleren en de zeven lieten strijden voor de zegebloemen.

De beslissing viel op 20 km van de finish, toen Sebastian Rosseler (Team RadioShack) op een helling in de aanval trok en solo naar de eindstreep snelde. Achter hem werkte het kwartet Delage, Van Hecke, Ervitti en Martinez uitstekend samen, doch zij konden een ontketende Rosseler niet meer bijbenen. Hij won de rit met 20” voorsprong op de eerste achtervolgers, waar Delage de spurt voor de tweede plaats won. Jürgen kwam op 3' binnen in het peloton en werd als 37ste geklasseerd..

Alberto Contador blijft het algemene klassement aanvoeren en start morgen met 15 tellen boni aan de afsluitende tijdrit.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !