» » Nieuwsarchief
 
16/07 Tour - Fédrigo volgt zichzelf op in Pau
In de Tour stond vandaag een korte rit op het menu van Samatan naar Pau, maar het werd allesbehalve een saaie vertoning.

Het openingsuur stond bol van de aanvalspogingen, onder een hels tempo werd er slag om slinger gedemarreerd. Na veel vijven en zessen kon dan toch de beslissende mix wegrijden: Devenyns, Voeckler, Dumoulin, Vande Velde, Fédrigo en in laatste instantie Sřrensen.

Het verschil steeg snel tot zes minuten. Het sein voor Lotto-Belisol om zich met de achtervolging te gaan moeien. De voorsprong begon te dalen, maar de bergzone dwarsboomde hun plannen, André Greipel zou geen vierde zege kunnen vieren op zijn 30e verjaardag.

Het blok ging er weer op in het peloton en zo klom de bonus van de zes vluchters naar bijna 12 minuten. Ze waren poeslief voor elkaar tot 10 km van het einde. Wat speldenprikken van Sřrensen werden gevolgd door een forse steek van Fédrigo. Enkel Vande Velde sprong mee.

Achter de twee werd veel geloerd, maar weinig gekoerst. De vogels waren gaan vliegen. Fédrigo begon de sprint vanaf de kop en hield stand. Jürgen bracht Greipel in stelling voor de 7de plaats en finishte zelf als 17de.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !