» » Nieuwsarchief
 
13/07 David Millar wint 12de etappe Tour
Het peloton snakte naar rust na de zware inspanningen van gisteren en kreeg die ook. Al moesten de renners in het begin nog twee cols over. Ideaal voor een vlucht dus, wat uiteindelijk lukte voor 12 renners.

Na de beklimmingen van de Grand-Cucheron en de Granier bleven er nog vijf over: Martinez (Euskaltel), Péraud (AG2R), Kiserlovski (Astana), Gautier (Europcar) en Millar (Garmin).

Geen van de vijf vormde een bedreiging voor een trui. Op 108 kilometer van de finish was de koers voorbij. Terwijl de vijf voorin goed ronddraaiden, keuvelden de mannen in het peloton. De vluchters kregen de minuten op die manier cadeau, tot 13 minuten.

De Côte d'Ardoix (3e categorie) was de ideale scherprechter in de slotfase, maar ook daar gebeurde niets. Martinez, Péraud, Kiserlovski, Gautier en Millar bleven mooi samen. In de laatste 5 kilometer werd er vooraan gepokerd en raakten Péraud & Millar voorop.

Zij trokken samen naar de eindstreep, waar de Brit in de spurt de maat nam van zijn Franse metgezel. Het peloton arriveerde op net geen 8', Jürgen finishte als 27ste, Bradley Wiggens blijft in het geel.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !