» » Nieuwsarchief
 
11/07 Voeckler wint eerste Alpenetappe Tour de France
In de Tour deden de Alpen vandaag hun intrede ! De 10de etappe liep van Mâcon naar Bellegarde-sur-Valserine. Na een aanloop van een 70-tal km, doken de eerste beklimmingen op. Na de Côte de Corlier (2de cat.), volgde het zwaartepunt van de etappe met de Col du Grand Colombier (buiten cat.). Hierna volgde nog de Col de Richemond (3de cat.), waarna het nog 20 km tot de finish was.

De renners hadden er duidelijk zin in na de eerste rustdag, onmiddellijk na de start ging een trio aan de haal. Na veel pogingen vormde zich in de achtervolging een eerste groep van 22 renners, zodat we even later 25 renners aan het commando kregen.

Die 25 reden net geen 6' voorsprong bijeen en begonnen samen aan de Col du Grand Colombier.  Daar spatte zowel de kopgroep als het peloton uiteen en bleven er nog vier koplopers over. Op drie kilometer voor de streep sprong Devenyns van zijn medevluchters weg. Uiteindelijk zou publiekslieveling Voeckler hem nog inhalen in de steile slotkilometer en met de ritzege gaan lopen.

Jürgen kwam binnen in de bus op 27" en werd als 125ste geklasseerd. De Brit Wiggens blijft in het geel.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !