» » Nieuwsarchief
 
07/07 Tour de France - Froome wint eerste bergetappe
Het Tourpeloton trok vandaag de Vogezen in en ging van start in Tomblaine. Na 199 km arriveerden ze boven op de La Planche des Belles Filles.

Zeven renners (Luis Leon Sanchez, Gautier, Fofonov, Martin Velits, Riblon, Albasini en Chris Anker Sørensen) voelden zich opperbest en trokken samen op pad. Bijna zes minuten kregen ze en dat was niet genoeg.

Aan de voet van La Planche des Belles Filles was het verhaal van de vluchters al geschreven. Even daarvoor stond Lotto-Belisol kopman Van den Broeck stil na mechanische pech. Net toen de koers losbarstte, moest de Belgische Tourhoop achtervolgen.

Vooraan waren het vooral de mannen van Team Sky die fors uithaalden. De tandem Wiggins-Froome haalde verschroeiend uit en enkel Evans, Nibali en Taaramäe konden in hun spoor blijven. Met de eindstreep in zicht nam Evans het over, maar het was meesterknecht Froome die zijn chef Wiggins de loef afstak. Evans werd toch nog tweede, Wiggens neemt de gele trui over van Cancellara. Jürgen arriveerde op 12'38” en werd 137ste geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !