» » Nieuwsarchief
 
03/07 Tour - 2de ritzege Peter Sagan
De Tour arriveerde vandaag in zijn thuisland. De derde etappe ging van start in Orchies en arriveerde 197 verderop in havenstad Boulogne-sur-Mer. Er wachtte de renners een pittige rit, met een bijzonder lastige finale. In de laatste 16 km stonden drie hellingen op het menu en was de eindstreep getrokken op de slotklim te Boulogne-sur-Mer.

De traditionele vroege vlucht liet niet lang op zich wachten, onmiddellijk na de start was het alle hens aan dek en verschenen vijf renners in de spits. Het ging bijzonder snel voor de kopmannen, die reeds na 20 km wedstrijd een maximale bonus van 5'40” lieten optekenen.

Het wedstrijdscenario bleef identiek, in de finale zette het peloton een tandje bij en volgde de algemene hergroepering. Niettegenstaande de pittige finale bleef alles samen en opnieuw toonde de Slovaak Peter Sagan (Liquigas) zich de snelste. Hij pakte zijn 2de ritzege voor de Noor Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) en zijn landgenoot Peter Velits  (Omega Pharma - Quickstep). Jürgen finishte vandaag als 90ste op 3'33” van Sagan.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !