» » Nieuwsarchief
 
24/06 Geen geluk in het Belgisch kampioenschap
In Geel werd er vandaag gestreden op een volledige vlakke omloop gestreden voor de felbegeerde Belgische driekleur. De renners moesten 17 ronden van net geen 15 km afhaspelen, goed voor een totale afstand van 253 km.

De traditionele vroege vlucht werd gevormd door zes renners, die een maximale voorgift van 7'30” kregen. In de tweede wedstrijdhelft schakelde het peloton een tandje bij en ging de voorsprong gestaag naar beneden.

Met de aanwezigheid van Tosh Van der Sande in de kopgroep klopte het plaatje van Lotto-Belisol, doch op 35 km van de finish liep alles in het honderd. Jürgen reed lek en net op dat ogenblik werd het kaf van het koren gescheiden.

Er raakten zes renners weg uit het peloton, dat in meerdere groepen uiteenviel. Jürgen verzeilde in de laatste groep en moest met behulp met zijn ploegmaats de scheve situatie proberen recht te zetten.

De kopgroep werd op deze manier uitgebreid tot 12 eenheden, die even snel herleid werd tot 5 man. De Lotto-Belisol boys deden er nog alles aan om de kloof dicht te fietsen, maar konden dit niet tot een succes brengen.

Het was een bijzonder harde strijd, doch de koplopers hielden stand en trokken samen naar de finish. Tom Boonen (Omega Pharma - Quick.Step) pakte zijn 2de Belgische titel voor Kristof Goddaert (AG2R) en Sven Vandousselaere (Topsport Vlaanderen).
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !