» » Nieuwsarchief
 
16/06 Knap 8ste in koninginnenrit Ster Zlm Toer !
De derde etappe in de Ster Zlm Toer werd verreden over 184 kilometer van Verviers naar La Gileppe. Nelson Oliveira, Jaroslaw Marycz, Marco Haller en Dion Beukeboom waren de vier renners die al vroeg in de etappe elkaar opzochten en in de aanval gingen. Zij wisten vier minuten voorsprong bij elkaar te rijden.

Na 120 kilometer wist het RadioShack-Nissan-duo Jan Bakelants en Ben Hermans vooraan aan te sluiten, waardoor er een kopgroep van zes renners ontstond. Bij de vierde bergsprint, na 136 kilometer koers, spatte de kopgroep uiteen en moesten Oliveira en Beukeboom vooraan afhaken.

Tien kilometer later moesten ook Marycz afhaken, waardoor vooraan enkel nog Bakelants, Haller en Hermans reden. Met iets meer dan 25 kilometer te gaan ging Bakelants er alleen vandoor en hij wist een minuut voorsprong op zijn achtervolgers te pakken. De Belg leek een goede kans te maken op de dagzege, maar werd op de lastige aankomststrook toch nog voorbijgesneld.

Jürgen deed het schitterend en bleef tot in de slotkilometer in de spits. Hij finishte uiteindelijk als achtste, Lars Boom (Rabobank) haalde het voor Mark Cavendish (Team Sky).  De wereldkampioen start morgen als leider in de afsluitende etappe, Jürgen staat achtste op 18”.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !