» » Nieuwsarchief
 
19/02 Schitterend 2de in langste etappe Algarve !!!

Tweede en langste etappe in de Ronde van Algarve. De renners reden vandaag van Vila Do Bispo naar Lagos, waartussen een kloof van 207 km lag. Er werd slag geleverd op constant glooiende wegen en verspreid over het parcours vonden de renners vier beklimmingen van 3de categorie op hun weg.

De ganse dag viel de regen met bakken uit de hemel en ging het kwik niet boven de 8°C. Dit in combinatie met de ruim 3000 hoogtemeters die overbrugd moesten worden, wachtte er de renners een loodzware opdracht.

Vijf man muisden er vroeg in de race van onder en mochten de ganse wedstrijd animeren. Jürgen had een beschermde status in de ploeg en werd de ganse dag door Olivier Kaisen op sleeptouw genomen.

In de finale werden de vluchters ingerekend en viel het peloton in meerdere groepen uiteen. Jürgen verkeerde in een superdag en trok mee net de hoofdwacht naar de finish. Niet zomaar, hij en Andre Greipel (HTC - Columbia) konden zich losrukken van hun concurrenten in de eindspurt, waarna laatstgenoemde de zege pakte. Jürgen eindigde dus heel knap als 2de, na een bijzonder sterke race en heel mooi ploegwerk. Olympisch kampioen Samuel Sanchez (Euskaltel - Euskadi) vervolledigde het podium.

Greipel neemt ook de leiderstrui over van Benoît Vaugrenard (Française Des Jeux), Jürgen is derde op acht tellen van de Duitser. 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !