» » Nieuwsarchief
 
23/05 Lotto-Belisol zegeviert in openingsetappe België !

Na zijn wederoptreden in de Heistse Pijl, volgde vanaf vandaag voor Jürgen met de Ronde van België de grote test. De openingsetappe werd verreden tussen Mechelen en Buggenhout, over een afstand van 162 km. De aankomstplaats werd een eerste maal aangedaan na 99 km, waarna nog 2 ronden van 31,5 km volgden.

In aanloop naar Buggenhout ontstond in twee schuifjes een kopgroep van acht renners. Zij reden maximaal 3'45” voor op het peloton en bij het aanvatten van de plaatselijke omlopen bleef daar nog 2"15” van over.

Het peloton, met de Lotto-Belisol boys aan het commando, hield zodoende de touwtjes stevig in handen, zij gaven de vluchters uitstel tot in de slotfase. Op 7 km van de finish volgde de algemene hergroepering, waarna de eerste massaspurt een feit was.

Lotto-Belisol spurter André Greipel werd uitstekend gegangmaakt door zijn ploegmaats en trok in een bijzonder nipte eindspurt aan het langste eind. Hij haalde het voor de Italiaan Danilo Napolitano (Acqua e Sapone) en de Nederlander Kenny Van Hummel (Vacansoleil-DCM). Jürgen was paraat in de finale en deed prachtig voorbereidend werk voor Greipel. Hij finishte zelf als 66ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !