» » Nieuwsarchief
 
25/09 SCHITTEREND 5DE OP HET WERELDKAMPIOENSCHAP !!

In Denemarken volgde dan vandaag met de wegrit bij de profs, de apotheose van de wereldkampioenschappen in Kopenhagen/ Rudersdal. Deze ging van start in Kopenhagen en bereikte na een tocht van 28 km aankomstplaats Rudersdal. Aldaar werd dan een bikkelharde strijd verwacht over een omloop van 14 km, die 17 maal op het menu stond. De totale afstand bedroeg zodoende 266 km.

Deze regenboograce vertrok als een pijl uit een boog, de aanloop naar Rudersdal werd afgewerkt aan een gemiddelde snelheid van 50 km/u. De traditionele vroege vlucht kwam na 40 km wedstrijd tot stand en bestond uit het zevental Maksim Iglinski, Tanel Kangert, Robert Kišerlovski, Pablo Lastras, Christian Poos, Anthony Roux en Oleg Tsjoezjda.

Zij kregen een voorgift van maximaal 8' en met nog 110 km voor de boeg gingen de Belgen in de achtervolging. Vijf renners scheurden zich af van het peloton, w.o. Olivier Kaisen en Johan Vansummeren. Zij gingen hard tekeer in de achtervolging en kwamen op 75 km van de finish vooraan aansluiten.

Op dat ogenblik was er een valpartij in het peloton en mocht een hele groep renners, w.o. titelverdediger Hushovd, een kruis over hun ambities maken.

Ondertussen zette de eerste groep van een 120-tal renners zijn opmars verder en werd de Fransman Roux als laatste vluchter ingerekend op 20 km van de finish. De Belgen bleven ondertussen het mooie weer maken, we kregen onmiddellijk een trio in de spits en ditmaal was Klaas Lodewyck present.

De drie gingen met 15” voorsprong de slotronde in, maar moesten op 7 km van de finish toch plooien. Niemand kon de aangekondigde massaspurt ontlopen en hierin deed Jürgen het schitterend.

De voorbije weken etaleerde hij reeds een schitterende conditie en volop mee voor het podium. Jürgen ging aan het wiel van de snelste man van de wereld, de Brit Mark Cavendish de eindspurt aan, moest even inhouden maar finishte op een schitterende vijfde plaats ! 

Mark Cavendish spurtte naar de regenboogtrui, de Australiër Matthew Goss pakt zilver, André Greipel neemt het brons mee naar Duitsland.

Een dikke proficiat !!!

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !