» » Nieuwsarchief
 
24/01 Jürgen wint jongerenklassement Tour Down Under !

De Tour Down Under werd vandaag afgesloten met de Adelaide City Council Street Circuit, een wedstrijd over 90 km, verdeeld over 20 ronden van 4,5 km.

De race werd aan een verschroeiend tempo afgewerkt en telde een pak ontsnappingspogingen. Aan dit tempo was het echter onbegonnen werk om het peloton voor te blijven en de laatste vlucht van het trio Wes Sulzberger (Française des Jeux), Trent Lowe (Garmin-Transitions) en Fabio Sabatini (Liquigas-Doimo) werd teniet gedaan in de slotronde.

Het peloton stormde 'au grand complet' richting finish, waarbij de Australiër Chris Sutton (Team Sky) de zege pakte, voor zijn Nieuw-Zeelandse ploegmaat Greg Henderson en een andere Australiër Graeme Brown (Rabobank). Andre Greipel (HTC-Columbia) finishte als vijfde en is dus voor de tweede maal eindwinnaar van deze Pro Tour rittenwedstrijd.

Jürgen werd ook vandaag de eerste Omega Pharma - Lotto vertegenwoordiger op de 12de plaats en kon dus prachtig zijn achtste plaats in het eindklassement behouden. Hiermee steekt hij ook meteen de eindwinst in het jongerenklassement op zak !

Proficiat !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !