» » Nieuwsarchief
 
11/09 Schitterend 4de in GP Montreal

Als tweede gedeelte van het Canadees Worldtour avontuur werd vandaag de GP Montreal verreden. Aldaar wachtte de renners een 12 km lange omloop, die 17 maal op het menu stond. Hierin vonden ze twee beklimmingen op het weg, w.o. onmiddellijk na de start de 2 km lange Côte Camilion. De finish was getrokken in de 'Avenue du Parc', waar eveneens een 500 meter lange klim wachtte. De totale afstand bedroeg 205,7 km en 3893 meter hoogteverschil. Jürgen reed afgelopen vrijdag een sterke GP Québec en was klaar voor een heel sterke race !

Vandaag tekenden vier renners voor de vroege vlucht, nl. Di Luca (Katusha), Arashiro (Europcar), Pate (HTC – High Road) en Geslin (FDJ). Zij liepen uit tot maximaal 5’, maar meer dan deze vermelding zat er voor de vier niet in.

Het peloton zette tijdig de gas open en met nog 30 km voor de boeg werd Pate als laatste vluchter ingerekend. In eerste instantie door een groep van 13 renners en even later werd de kopgroep aangedikt tot 30 eenheden, waarbij Jürgen knap present tekende.

De beslissing viel in de slotronde, toen het trio Denifl, Da Costa en Fedrigo op de voorlaatste klim aan de haal gingen. Zij kregen maximaal 20” en begonnen met de helft daarvan aan de lastige eindspurt.

Philippe Gilbert zette van ver de spurt in en kreeg Jürgen mee. Zij hadden een waanzinnig eindschot in huis en kwamen net tekort om de Portugees Rui Da Costa (Team Movistar) en de Fransman Pierrick Fedrigo (FDJ) nog te remonteren. Stefan Denifl (Leopard – Trek) werd wel nog voorbijgesneld, zodat Jürgen schitterend als vierde eindigde !

Een dikke proficiat !!

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !