» » Nieuwsarchief
 
09/09 Sterk in GP Québec - Philippe Gilbert zegeviert opnieuw
Na de sprintchallenge van gisteren, was het in Québec vandaag verzamelen voor de wegrit. Hierin werd er slag geleverd op een 12,6 km lange selectieve omloop, met in het tweede gedeelte telkenmale een viertal beklimmingen en finish bergop. Zo moesten er 16 ronden afgemaald worden, goed voor een totale afstand van 201,6 km en 2976 meter hoogteverschil.

De race werd geanimeerd door een vroege vlucht van drie renners, nl. Cristiano Salerno, Jesús Herrada en Tony Hurel. Het trio kon echter nooit geen aanspraak maken op de zege, hun maximale bonus bedroeg 4’30”, zodat het peloton de touwtjes stevig in handen hield.

Met nog 50 km voor de boeg was dan ook alles te herdoen en vormde zich onmiddellijk een nieuwe kopgroep van 10 renners. Jürgen dichtte in zijn eentje de kloof, maar na 170 km werd ook deze vlucht tenietgedaan.

Even later was de beslissing dan toch een feit. Onder impuls van Belgisch kampioen Philippe Gilbert ontstond een kopgroep van negen renners, die met een 15-tal seconden voorsprong de slotronde ingingen. Phil ging bij het ingaan van die laatste omloop even solo, maar werd op 8 km van de finish terug ingerekend door zijn medevluchters.

Het was echter uitstel van executie ! Vijf km verder reageerde Philippe op een aanval van Robert Gesink en ging daarna zelf aan de haal. Het werd een bijzonder spannende slotkilometer, waarin Phil de Nederlander op afstand kon houden en ook de zege pakte in deze GP Québec. Jürgen reed een zeer sterke wedstrijd en arriveerde in een achtervolgend groepje aan de finish. Hij werd mooi als 16de geklasseerd.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !