» » Nieuwsarchief
 
28/08 Sterk in GP Plouay !
Het World Tour peloton verzamelde vandaag in Frankrijk, waar de GP Ouest France te Plouay verreden werd. Deze race over 248 km werd verreden over 13 ronden van 19,1 km, waarbij elke ronde drie stevige beklimmingen op het menu stonden.

De openingsronde werd in gesloten gelederen afgewerkt, waarna na 25 km wedstrijd acht renners voorop raakten. Zij mochten met toestemming van het peloton uitlopen tot maximaal 10’40”, waarna de inhaalbeweging startte.

Het waren opnieuw de Omega Pharma – Lotto boys die het heft in handen namen en zorgde voor een gestage reductie van de voorsprong. Bij het ingaan van de slotronde volgde het peloton nog op anderhalve minuut en dat was niet voldoende voor de leiders.

Op de laatste beklimming ontbond Philippe Gilbert zijn duivels en dat zorgde even voor een kopgroep van 13 renners, waarbij ook Jürgen present was. Vrijwel onmiddellijk gingen hieruit vijf renners aan de haal en liet Grega Bole (Lampre) zijn metgezellen achter.

De Sloveense kampioen hield nipt stand tegen het uitgedund peloton, waar de Australiër Simon Gerrans (Team Sky) de spurt voor de 2de plaats won, voor de Fransman Thomas Voeckler (Europcar). Jürgen finishte in de eerste achtervolgende groep als 53ste.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !