» » Nieuwsarchief
 
23/01 Jürgen blijft jongerenklassement aanvoeren Down Under !

Op de voorlaatste dag van de Tour Down Under werd het klassement in zijn definitieve vorm gegoten. De vijfde etappe werd verreden van Snapper Point naar Willunga, goed voor een totale afstand van 148 km. De renners begonnen met 2 omlopen van 40 km en sloten af met 2 ronden van net geen 23 km. Hierin stond telkens de klim van Old Willunga Hill Road op het menu.

De beslissing viel bij de tweede beklimming van Old Willunga Hill Road, waar een kwartet in de spits verscheen. Zij luisterden naar de namen van de Spaanse Caisse d'Epargne ploegmaats  Alejandro Valverde & Luis Leon Sanchez, wereldkampioen Cadel Evans (BMC) en de Slovaak Peter Sagan (Liquigas-Doimo).

Zij bereikten de top met een halve minuut boni, waarna een harde strijd begon tussen de vier en een 50-tal achtervolgers, waarbij ook Jürgen present tekende. De HTC-Columbia ploegmaats van Greipel deden er alles aan om de kloof teniet te doen, doch kwamen uiteindelijk enkele tellen tekort.

Luis Leon Sanchez pakte in Willunga de zege, voor de teruggekomen Luke Roberts (Team Milram) en Alejandro Valverde. Andre Greipel kwamen binnen op amper negen seconden en lijkt dus op weg naar zijn tweede eindzege. Leon Sanchez is nu zijn naaste belager op elf seconden.

Jürgen finishte vandaag mooi als 19de in de eerste achtervolgende groep en blijft hierdoor in de top van de klassering. Hij is nu achtste op 26” en blijft prachtig leider in het jongerenklassement !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !