» » Nieuwsarchief
 
21/08 Heel sterk in Vattenfall Cyclassics - knap 6de !

De World Tour streek vandaag neer in Duitsland voor de Vattenfall Cyclassics, die verreden werd met start en finish in Hamburg en over een totale afstand van 216 km. Na een tocht van 152 km arriveerden de renners terug in Hamburg, waar ze begonnen aan een tweede grote ronde. Deze was 64 km lang, waarin de renners driemaal de Waseberg moesten verteren.

Vier renners kleurden de race en mochten met toestemming van het peloton maximaal 5’ voorrijden. Het waren de Omega Pharma – Lotto troepen die in de grote groep het heft in handen namen en zorgden voor een gestage reductie van de voorsprong.

Met nog 30 km voor de boeg was alles te herdoen en werden de vluchters ingerekend door een uitgedund peloton. Op de voorlaatste beklimming van de Waseberg ontstond dan een nieuwe kopgroep van 10 renners en was Jürgen present.

Hun voorsprong liep even op tot een halve minuut, maar aan de voet van de laatste beklimming van de Waseberg zat het peloton hen op de hielen. Een eerste groep van een 40-tal renners maakte de aansluiting met de kopgroep en die reden samen naar de finish.

Het was de Noor Edvald Boasson Hagen (Team Sky) die zich de snelste toonde, voor de Duitser Gerald Ciolek (Quick.Step) en de Sloveen Borut Bozic (Vacansoleil). Jürgen spurtte na een heel sterke wedstrijd naar een knappe zesde plaats !

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !