» » Nieuwsarchief
 
14/08 Slotrit Eneco - Jürgen ziet ritzege in laatste bocht eindigen

Om de Eneco Tour af te sluiten stond nog een mini-Amstel Gold race op het programma. De slotetappe werd verreden met start en finish in Sittard-Geleen en liep over 201 km. De ganse dag was het draaien en keren en onderweg doken niet minder dan 22 hellingen uit die Nederlandse voorjaarsklassieker op.

Geen tijd te verliezen vonden 12 renners, die onmiddellijk na de start aan de haal gingen. Zij moesten hard knokken voor hun eerste bonusminuut, maar kregen daarna een vrijgeleide tot 4'.

Het waren nog maar eens de Omega Pharma - Lotto boys die het heft in handen namen. Vanaf halverwege wedstrijd zorgde dit voor een gestage reductie van de kloof en werd ook het peloton over de verschillende hellingen constant uitgedund.

In de finale bleven vooraan nog vijf renners over en dichtte de Oostenrijker Eisel in zijn eentje de kloof. De zes hadden op 20 km van de finish nog 1' voorsprong en dat bleek niet voldoende. Op 5 km van de finish was alles te herdoen en stormde een omvangrijke groep richting finish.

Daarin leek Jürgen op weg naar de ritzege. Hij dook als eerste de laatste bocht richting finish in, maar zag zijn kansen in rook opgaan toen zijn band van de velg ging. Jürgen ging tegen het asfalt, waarna Edvald Boasson Haagen (Team Sky) een vrijgeleide kreeg richting finish. De Noor zette dus de kroon op het werk, hij pakt de ritzege en de eindzege. Belgisch kampioen Philippe Gilbert is 2de in het eindklassement.

Megapech voor onze kampioen, die na een zware Tour getuigt van een bijzonder sterke conditie. Hij finishte prachtig als 3de in de tijdrit, werd 5de in de zesde etappe en zag vandaag een bijna zekere ritzege in de laatste bocht eindigen.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !