» » Nieuwsarchief
 
13/08 Heel knap 5de in voorlaatste rit Eneco Tour !

In de Eneco Tour waren ze vandaag reeds toe aan het voorlaatste gedeelte, een etappe met start en finish in Genk en over een afstand van 189 km. Er werd de ganse dag slag geleverd over licht glooiende wegen, met onderweg nog een hele reeks beklimmingen.

De etappe ging snel en geanimeerd van start en pas na 65 km wedstrijd kende een vlucht succes. Drie renners, met name Artem Ovechkin (Katusha), Sergey Renev (Astana) en Matteo Bono (Lampre) bundelden de krachten en reden een maximale bonus van 3'30” bijeen.

De voorsprong van de vluchters nam zodoende nooit geen gigantische proporties aan, het waren de ploegmaats van leider Boasson Haagen die het peloton op sleeptouw namen. Niettegenstaande lieten de koplopers zich niet zonder slag of stoot inrekenen en moest het peloton alles uit de kast halen om de kloof te reduceren.

In de finale verschenen de Omega Pharma - Lotto boys aan het front, maar voor de zege kwam het peloton te laat. De drie bleven net uit de greep van het peloton, waarop de Italiaan Matteo Bono zegevierde, voor Sergey Renev en Artem Ovechkin. Het peloton kwam binnen op zes tellen, waarin Jürgen naar een knappe 5de plaats spurtte.

De top van het algemene klassement ondergaat geen wijzigingen. Edvald Boasson Haagen (Team Sky) start morgen als leider in de afsluitende etappe, Philippe Gilbert heeft als tweede 12” goed te maken.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !