» » Nieuwsarchief
 
11/08 Eneco Tour - Omega Pharma - Lotto blijft demonsteren !
Vierde gedeelte in de Eneco Tour, waarbij de renners slag leverden op Ardense wegen. De start werd gegeven in Heers en na 191 km was de eindstreep getrokken in Andenne. Onderweg lagen een hele reeks beklimmingen, w.o. telkenmale tweemaal de Cōte de Saint-Roch, La Flīme en de Cōte des Aguesses. Dit drietal situeerde zich in de laatste 15 km van de rit.

Het viertal Alex Rasmussen, Tom Veelers, Julien Fouchard en Stefan Van Dijk bundelde na 30 km wedstrijd de krachten en kreeg een vrijgeleide tot 9'. Over de verschillende hellingen in de Ardennen liep de voorsprong gestaag terug en op 60 km van de finish stond het peloton nog 4' in het rood.

Vanaf dat punt namen de Omega Pharma - Lotto boys het heft in handen, wat op 20 km van de finish leidde tot de algemene hergroepering. Een vrij onvangrijke groep arriveerde aan de voet van La Flīme, waar Philippe Gilbert op het einde van La Flīme alleen aan de haal ging. 

De Belgische schudde een zoveelste demonstratie uit zijn mouw en reed solo naar de finish in Andenne ! De Sloveen Greg Bole (Lampre) en Ben Hermans (Radio Shack) eindigden als 2de en 3de. Jürgen nam in de achtervolging opnieuw een pak werk op zijn schouders en eindigde als 83ste.

Door de bonificaties neemt Gilbert ook de leiderstrui over van Taylor Phinney. Edvald Boasson Haagen (Team Sky) is zijn naaste belager op 5".
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !