» » Nieuwsarchief
 
10/08 Nog maar eens André Greipel in Eneco Tour

De Eneco Tour verplaatste vandaag zijn actieterrein naar België, waar het derde gedeelte liep van Aalter naar Ardooie. De totale afstand bedroeg 173 km, met onderweg een drietal kleinere hellingen. In en rond Ardooie werd één plaatselijke ronde van 15 km afgewerkt.

De traditionele vroege vlucht zat reeds na 10 km wedstrijd in het zadel. Deze werd bevolkt door vier renners, met name Sam Bewley, Jelle Wallays, Han Feng en Rob Goris. Hun maximale voorsprong bedroeg 5’ en na de bergzone zat het peloton hen reeds op de hielen.

De hergroepering werd ei na zo een feit, enkel Jelle Wallays bleef volharden en kreeg vooraan het gezelschap van de Let Saramotins. In de finale was het echter ook in het peloton alle hens aan dek en volgde op 25 km van de finish de hergroepering.

De tweede massaspurt was meteen een feit en na prachtig ploegwerk stond er opnieuw geen maat op André Greipel ! Jürgen loodste de Duitse spurtbom opnieuw uitstekend naar voren en zette van ver de spurt aan. Daaropvolgend toonde Greipel voor de tweede opéénvolgende dag iedereen zijn achterwiel en verwees de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin – Cervélo) & de Noor Edvald Boasson Haagen (Team Sky) naar de verdere ereplaatsen. Jürgen finishte als 59ste.

 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !