» » Nieuwsarchief
 
09/08 Eneco Tour - Jürgen piloteert Greipel naar ritzege
In de Eneco Tour stond vandaag de eerste rit in lijn op het programma. De renners vertrokken te Oosterhout en arriveerden na 192 km in Sint Willebrord. Ook vandaag werd er slag geleverd over volledig vlakke wegen.

De race werd bijzonder snel afgewerkt en geanimeerd door een vlucht van zes renners. Zij gingen onmiddellijk na de start aan de haal en lieten een maximale bonus van net geen 9’ optekenen.

Niettegenstaande ze de ganse dag tegen een stevige wind moesten opboksen, hielden de koplopers zeer goed stand. In de finale zette het peloton nog enkele tandjes bij en pas op 10 km van de finish was alles te herdoen.

Het ging in een razende vaart richting eindstreep, waar alles beslecht leek te worden in een massaspurt. De spurtvoorbereiding werd echter compleet ontregeld door een massale valpartij, waarna nog een 20-tal renners in aanmerking kwamen voor de zegebloemen. Jürgen speelde een perfecte loods voor ploegmaat André Greipel en kon nog net de valpartij ontwijken.

Greipel toonde zich veruit de snelste en haalde het voor de Rus Denis Galimzyanov (Katusha) en de Amerikaan Tyler Farrar (Garmin – Cervélo). Jürgen finishte uiteindelijk nog mooi als 20ste.

De Amerikaan Taylor Phinney (BMC) blijft het algemene klassement aanvoeren.
 
[Terug naar archief]
» » Follow JR on Twitter !
 
 
» » Wheely on the wall !